Nejkrásnější pláže Evropy

Lenka Králová
Evropa
Rady & tipy na cesty

Nejkrásnější pláže Evropy

Pokud stále ještě váháte, kam se v létě vydat, možná vám tento seznam nejkrásnějších pláží Evropy usnadní výběr destinace. V seznamu totiž najdete země, kam se můžete vydat doslava za hubičku a budete si připadat jako v Karibiku. 

V Evropě se nachází řada krásných pláží a my jsme pro vás sestavili seznam 20 nejlepších z nich. Mnoho z nich obdrželo tzv. modrou vlajku, která se uděluje plážím a přístavům, které splňují vysoké standardy v oblasti životního prostředí, vody, bezpečnosti a infrastruktury. Nechte se tedy inspirovat 🙂

  1. Spiaggia della Pelosa, Itálie: nachází se v blízkosti města Stintino a je jednou z nejkrásnějších pláží na Sardinii. Její jemný písek, průzračné vody a malebné okolí ji činí populárním místem mezi turisty. 

  2. Praia da Rocha, Portugalsko: je jednou z nejznámějších a nejkrásnějších pláží na pobřeží Algarve v Portugalsku. Nachází se v blízkosti města Portimão a je oblíbeným letoviskem mezi turisty. Pláž Praia da Rocha je známá svým rozsáhlým písečným pobřežím, čistou vodou a majestátními útesy, které ji obklopují. Její jemný zlatý písek a azurově modrá voda tvoří malebný kontrast.

  3. La Concha, Španělsko: nachází se v městě San Sebastián (Donostia) na severu Španělska. Je to jedna z nejznámějších a nejkrásnějších pláží ve Španělsku. La Concha je dlouhá asi 1,5 kilometru a je obklopena horskými vrchy a nádhernou krajinou. Tato pláž je známá svým písečným pobřežím, jemným pískem a mělkou vodou. 

  4. Elafonisi, Řecko: najdete ji na ostrově Kréta a je známá svým růžovým pískem a tyrkysovým mořem. Voda nabízí úžasnou možnost šnorchlování a pozorování korálového útesu. Mělké vody a písečné duny přinášejí exotický vzhled a tvoří idylickou atmosféru. Elafonisi je chráněnou přírodní rezervací, což znamená, že zde nalezneme zachovalou přírodní krásu. Můžete se těšit na malebné scenérie, krásné květiny a vzácné druhy ptáků.

  5. Costa Rei, Itálie - je krásná pláž na jihovýchodním pobřeží Sardinie. Nachází se mezi městy Muravera a Castiadas a je oblíbenou turistickou destinací. Pláž Costa Rei je známá svým jemným bílým pískem a tyrkysově modrou vodou. Má rozsáhlé písečné pláže, které se táhnou na délku přes 10 kilometrů. Costa Rei je obklopena přírodním krásou, včetně zelených kopců a stromů, které vytvářejí příjemný stín.

  6. Ses Illetes, Španělsko: tato pláž na ostrově Formentera, který patří k Baleárským ostrovům, je známá svým bílým pískem a průzračnou vodou.

  7. Zlatni Rat, Chorvatsko: pláž se nachází na ostrově Brač a je známá svým proměnlivým tvarem, který se mění v závislosti na přílivu a větru. Její bílý oblázkový písek a tyrkysová voda ji činí jednou z nejkrásnějších pláží v Jaderském moři. 

  8. Porto Giunco, Itálie: nachází se v oblasti Villasimius a je považována za jednu z nejkrásnějších pláží na jihovýchodě Sardinie. Její jemný písek, azurová voda a blízkost přírodní rezervace ji činí atraktivní pro návštěvníky. 

  9. Praia da Falésia, Portugalsko: je jednou z nejznámějších a nejkrásnějších pláží v Portugalsku. Nachází se na jihu země, v blízkosti města Albufeira v regionu Algarve. Tato pláž je dlouhá asi 6 kilometrů a je obklopena vysokými červenými útesy, které jí dodávají jedinečný vzhled. Praia da Falésia je známá svým jemným zlatým pískem a křišťálově čistou vodou.

  10. Navagio, Řecko: pláž se nachází na ostrově Zakynthos a jak asi tušíte jedná se o nejznámější pláž z obrázků Zakynthosu. Je známá vysokými skalami, bílou pláží, tyrkysovým mořem a vrakem lodi uprostřed zátoky. Málokdo ví, že hned vedle je málo navštěvovaná a neméně krásná pláž. K plážím se dostanete jenom lodí.

  11. Cala Macarella, Španělsko: pláž najdete na ostrově Menorca a je obklopena útesy a zelenou krajinou. Její jemný bílý písek a průzračné modré moře ji činí jednou z nejkrásnějších pláží ve Středomoří.

  12. Praia da Marinha, Portugalsko: tato pláž se nachází v regionu Algarve a je často považována za jednu z nejkrásnějších pláží v Portugalsku. Je známá svými skalními útvary, křišťálově čistou vodou a úchvatnými výhledy.

  13. Porto Katsiki, Řecko: na ostrově Lefkada je jednou z nejznámějších pláží v Řecku. Její skalnaté útesy a azurově modré moře přitahují návštěvníky z celého světa.

  14. Spiaggia dei Conigli, Itálie: tato pláž se nachází na ostrově Lampedusa v italské části Středozemního moře. Je známá svým bílým pískem, jasnou vodou a možností pozorovat mnoho druhů mořských želv.

  15. Praia Dona Ana, Portugalsko: další pláž v regionu Algarve, přesněji v Lagosu. Je obklopena útesy a malebnými skalisky. Vyhledávána je především pro svou křišťálově čistou vodou.

  16. Balos, Řecko: je známá svým exotickým vzhledem a najdete ji na ostrově Kréta. Je obklopena horskými vrcholy, má bílý písek, modré a tyrkysové vody. Přístupná je pouze lodí nebo pěšky.

  17. Myrtos, Řecko: tato pláž se nachází na ostrově Kefalonia v Jónském moři. Je obklopena vysokými útesy a její bílý oblázkový písek kontrastuje s tyrkysově modrým mořem. Myrtos je často považována za jednu z nejkrásnějších pláží v Řecku.

  18. Fig Tree Bay, Kypr: je jednou z nejznámějších a nejkrásnějších pláží na ostrově Kypr. Nachází se v letovisku Protaras na východním pobřeží ostrova. Pláž Fig Tree Bay je proslulá svým jemným zlatým pískem, tyrkysově modrou vodou a malebnou scenérií. Název pláže je odvozen od fíkovníků, které se nacházejí v okolí a poskytují příjemný stín. Díky své krásné krajině a čisté vodě je Fig Tree Bay často zařazována mezi nejlepší pláže na světě.

  19. Plage de Palombaggia, Francie: najdete ji na jihu Korsiky, nedaleko města Porto-Vecchio. Pláž je proslulá svou nádhernou scenérií, jemným bílým pískem a tyrkysově modrou vodou. Tato pláž se táhne na délku přibližně 2 kilometry a je obklopena hustou vegetací a piniovými lesy, které dodávají místu přírodní půvab. Voda je průzračná a ideální pro plavání a šnorchlování. 

  20. Durdle Door, Spojené království: tato ikonická pláž se nachází v jižní Anglii v oblasti známé jako Jurassic Coast. Její nejvýraznější rys je skalní oblouk z vápence, který se zvedá z moře. Pláž Durdle Door je obklopena nádhernými útesy a nabízí úchvatný výhled na kanál La Manche.

Tyto pláže představují jen malý výběr z mnoha nádherných pláží v Evropě. Každá z nich má své jedinečné kouzlo a přírodní krásu, která přitahuje návštěvníky z celého světa. Už kupujete letenky? 🙂

 

405 Zobrazení