Itálie, Lago di Garda – Zábava a aktivity, kterým se můžete v okolí jezera věnovat

Lenka Králová
Itálie
Rady & tipy na cesty

Lago di Garda, místo, které je hojně navštěvované turisty. Není se čemu divit, levné letenky do Milána k tomu přímo vybízejí. Z Milána se na Gardu dostane v klidu vlakem. Chcete-li jet autem, protože máte spoustu sportovního vybavení, z Prahy se tam dostanete přibližně za 7 hodin. Aktivit, které se tu dají dělat, je nespočet. Hory, jezero, kola, zábavné parky nebo památky. Kterou aktivitu si zvolíte vy, anebo od každého něco?

Hory

Na své si přijdou příznivci ferrat, horolezci, fanoušci nordic-walkingu, horské i nenáročné turistiky. Lago di Garda se nachází na úpatí Dolomit. Jih je rovinatý, zato sever je velice hornatý a některé hory připomínají fjordy. Nejvyšší horou je Monte Baldo o výšce 1 700 metrů. Nahoru se dopravíte lanovkou z vesnice Malcesine. Do kabinky můžete i s kolem nebo kočárkem. Nahoře se vám otevřou nádherné pohledy na celé jezero. Můžete si tady dát Lama trekking – výlet po boku lamy 🙂 nebo se jen tak projít pro hřebenu hory. Zkuste se zpátky dolu dostat neobvyklou cestou – paraglidingem.

Jezero

Voda v jezeře je průzračně čistá, místy avšak trochu studená. Barvou, plážemi a subtropickými rostlinami vám to tu bude připadat jako u moře. Jezero nabízí spoustu aktivit jako jsou jachting, kiteboarding či windsurfing. Pokud si chcete odpočinout, dejte si plavbu lodí po jezeře. Kolem jezera můžete také po svých, čekají na vás příjemné trasy.

Kola

Velmi vyhledávanou lokalitou je Garda pro cyklistiku na jakékoli úrovni, ať už horskou nebo silniční. Najdete tu spoustu nenáročných tras kolem jezera a mezi vinicemi, ale také adrenalinové horské sjezdy.

Zábavné parky

V jižní části jezera, mezi Peschierou a Lasize, najdete největší zábavný park v Itálii Gardaland. Park nabízí spoustu vyžití, od dětských atrakcí až po nejrychlejší horskou dráhu v Evropě. Kousek dál se nachází Movieland propojený s aquaparkem.

Památky

V okolí Gardy najdete nespočet hradů a pozoruhodných míst. Vybrala jsem tři, které mě zaujaly.

1) Antické památky a hrad v Sirmione. Dojet se sem dá na kole a můžete odtud podniknout plavbu lodí po dalších místech na Gardě. Navíc tu mají výbornou zmrzlinu a dát si můžete opravdu extra porci.

2) Muzeum obydlí z doby bronzové, které se nachází u jezera Ledro. Najdete zde spoustu předmětů z této doby. Mimo to má muzeum venkovní část rozprostírající se na břehu jezera, kde se nachází zrekonstruované chatky na kůlech. Muzeum se tak snaží vytvořit obraz tehdejšího osídlení okolo jezera.

3) Středověká vesnička Canale di Tenno nacházející se u stejnojmenného jezera Tenno, které je charakteristické svoji tyrkysovou barvou a malým ostrůvkem. Vesnice leží na horském svahu a nedávno byla zařazena na seznam nejkrásnějších vesnic v Itálii. Vzhled vesnice tvoří úzké dlážděné uličky, malé vnitřní náměstí a domy jako ze 13. století.

Zdroj článku naleznete zde.

2029 Zobrazení