15 top bazénů v Asii, které chcete zažít na vlastní kůži

Lenka Gazdová
Asie
Rady & tipy na cesty

Do Asie se jezdí za exotickou přírodou, skvělým jídlem, nádherně zdobenými chrámy, krásným koupáním a poznáním jedinečných kultur. Je tu však ještě jedna věc, kterou si v Asii můžete užít do sytosti – bazény, které vám doslova vyrazí dech. Ať už v moderních velkoměstech, s výhledem na moře nebo uprostřed tropické džungle, vždy však poskytující jedinečný a nezapomenutelný zážitek. My jsme pro vás z široké nabídky vytipovali 15 bazénů, které vás zaručeně nezklamou.

Platinum Suites Kuala Lumpur, Malajsie

Kdo by neznal ikonické Petronas Towers v Kuala Lumpur? Věže, které jsou symbolem Malajsie, můžete mít doslova na dosah ruky pokud se ubytujete v některém z apartmánů residence Platinum Suites v samém centru Kuala Lumpur.

Ambong Pool Villas Langkawi, Malajsie

Tropický ostrov Langkawi nabízí celou řadu lákadel od mostu Sky Bridge na vrcholku pohoří Machinchang až po několik vodopádů a pláží. Chcete-li si svůj pobyt zde opravdu užít, dopřejte si ubytování ve vilkách se soukomými bazény v obklopení tropické džungle.

Marina Bay Sands Singapur, Singapur

Další ikonickou stavbou v našem seznamu je hotel Marina Bay Sands, který se pyšní největším střešním bazénem na světě. Z architektonicky jedinečné stavby budete mít výhled na celé moderní centrum Singapuru se všemi jeho atrakcemi.

137 Pillars, Bangkok, Thajsko

Bangkok je město plné úžasných střešních bazénů a vybrat z nich jen jeden je tak trochu oříšek. Hotel 137 Pillars leží v moderní čtvrti Sukumvhit a pyšní se hned dvěma bazény – jedním „nekonečným“ a jedním panoramatickým, který náleží k luxusně zařízeným suites.

Sri Panwa Phuket Luxury Pool Villa Hotel, Thajsko

Phuket bývá často odsuzován jako příliš turistické místo. Nenechte se však odradit, na Phuketu je spousta krásných míst a pokud si navíc vyberete skvělé ubytování, turistický ruch se vás nijak dotýkat nebude. Třeba to ve Sri Panwa, kde budete mít soukromý bazén a nádherný výhled na moře.

Intercontinental Hong Kong, Hong Kong

Hong Kong a jeho mrakodrapy tyčící se nad řekou jsou dalším ze známých panoramat. Užít si ho můžete z vyhlídky nad městem nebo ještě lépe a bezprostředněji z hotelu Intercontinental – ať už z bazénu, restaurace nebo přímo z pokoje.

Topas Ecolodge Sapa, Vietnam

Vietnamská Sapa je velice známou oblastí a vyhledávaným turistickým cílem pro své nádherné hory a údolí, na jejichž úpatích se rozkládají terasovitá rýžová políčka. Svůj zážitek ze Sapy můžete posunout ještě o level výš, když se ubytujete v Topas Ecolodge s nekonečným bazénem, ze kterého se vám naskytne jedinečný výhled na hory.

Pu Luong Retrat, Vietnam

Méně známou avšak neméně krásnou oblastí je Pu Luong ležící jihozápadně od Hanoje. Užijete si nádhernou přírodu v turistickým ruchem téměř nedotčené krajině a vaše tělo a mysl se budou z dovolené vracet odpočinuté jako nikdy předtím.

The Edge Bali Villa, Indonésie

Bali je rájem pro milovníky jedinečných bazénů. Jedním z nich je ten v The Edge Bali Villa. Bazén, který má částečně prosklené dno, ční nad útesy a divokými mořskými vlnami. Jedinečný zážitek nemyslíte?

The Kayon Jungle Resort by Pramana, Bali, Indonésie

Další z ikonických balijských bazénů je pro změnu obklopený džunglí a terasovitými rýžovými políčky. V kaskádovitých bazénech si užijete výhody na tropickou džungli a nezapomenutelné západy slunce nad vrcholky palem.

Song Saa, Koh Rong, Kambodža

Soukromý ostrov a resort Song Saa leží nedaleko pobřeží města Sihanoukville. Ubytovat se lze ve vilkách s vlastním bazénem, které jsou vystavěné přímo nad hladinou křišťálově průzračného moře. Nádherné západy slunce a ničím nerušený klid zaručeny.

The Beige, Siem Reap, Kambodža

Siem Reap je navštěvované především díky nejstaršímu světovému chrámovému komplexu Angkor Wat. Až budete unavení po prozkoumávání dávných chrámů, zcela jistě vám přijde vhod osvěžení v bazénu nad vrcholky stromů. Velice příjemný je i design pokojů apartmánů v přírodních barvách, který souzní s okolní přírodou.

The Riverside Boutique, Vang Vieng, Laos

Vang Vieng je město obklopené vrcholky hor, které protínají řeky s jezírky se smaragdově průzračnou vodou. Riverside Boutique resort, který je vystavěný v koloniálním stylu, je místem, kde si u bazénu s výhledem na hory skvěle odpočinete po celodenních výletech.

Belmond La Residence, Luang Prabang, Laos

Město, které proslavily kaskádové vodopády Kuang Si, má úžasnou atmosféru, nádherné chrámy a spoustu možností k výletům nejen na ony známé vodopády. Co si ještě přát víc? Úžasný nekonečný bazén s uklidňujícím výhledem na tropickou džungli!

Thotalagala, Srí Lanka

Je libo menší útulný resort v koloniálním stylu ležící na kopci s výhledem na hornatou krajinu s čajovými plantážemi? Vaše přání se může splnit v malém hotelu Thotalagala, kde při relaxování v bazénu můžete popíjet vyhlášený srí lanský čaj.

Zajímají vás akční letenky? Podívat se na ně můžete zde.

3100 Zobrazení